Bo och göra

logo filipstads sportby

Boende i Filipstads kommun

Bo på herrgård, hotell, motell, B&B, vandrarhem, camping eller stuga. I Filipstads kommun finns rum för alla, valet är ditt enligt tycke och smak!

Boende nära Kalhyttan (Visit Filipstad)

 

Skylt Fikastugan Kalhyttan

Bo i Filipstad sportby

Filipstad sportby är en modern turistanläggning som ligger bara några stenkast från Kalhyttan. Ni kan just nu hyra två stugor med bastu, bubbelpool, stor terrass och utsikt över Färnsjön. Flera stugor är planerade. Med ett hus på Filipstad sportby har du förutsättningar för ett aktivt och hälsosamt liv i närheten till natur, skog och mark.

Träning på Kalhyttans utegym

Kalhyttans utegym erbjuder träningsmoment där du kan stärka många muskelgrupper och samtidigt njuta av naturen och den friska utomhusluften.

Kör på med chin ups, marklyft, dips och kombinera med en joggingtur på spåret för en balanserad träningform. Utegymmet är öppet för alla, tillgång till redskap kan variera olika tider på året.

Se bilder från utegymmet.

Häng med på stavgång

Att gå med stavar ökar din fysiska kapacitet och är samtidigt en naturupplevelse. Stavgång är en skonsam träningsform som passar de flesta. Här kombinerar du motion i grupp i härlig natur och ökar ditt välbefinnande. Måndagar och torsdagar. Start 20 augusti för hösten 2018. Gratis för FFA:are.
Kontakt: Heimo Marttila  073-440 43 07

Asfalterade banor

På Kalhyttan finns en asfalterad bana på 3 300 meter. Banan följer stora delar av konstsnöbanan och har också en sträckning på 1 300 meter som är anpassad för personer med funktionshinder. En övningsbana på 300 meter finns också.

Banorna är till för barn, ungdomar, funktionshindrade, idrottsföreningar och alla kategorier av motionsutövare. Här kan du åka inlines och rullskidor och komma bort från vägarna med den farliga trafiken. På sidan om asfalten kan du promenera, jogga och cykla.

Mountainbikeled och teknikbana

Mountainbikeleden är 13 kilometer lång och går mestadels i skogsterräng. Det går att ansluta på olika punkter längs leden om du vill välja en kortare slinga. Teknikbanan är cirka 140 meter lång och är belagd med grus och består av kurvor och gupp.


Cykelkarta Brattforsturen

Cykla Brattforsturen

Brattforsturen är en cykelled på 30 km som startar vid Kalhyttan. Därefter går den via Asphyttan och Bålhyttan.

> Cykelkarta över BrattforsturenPDF

Kalhyttan skidåkare

Kalhyttan året runt

Kalhyttan är ett center för längdskidåkning, mountainbike, motionslöpning, orientering och draghundsport. Den speciella topografin på Kalhyttan passar alla utövare, från nybörjare till professionella. På de asfalterade banorna kan du ta dig fram med rullstol, inlines och rullskidor. På sidan om kan du promenera, jogga och cykla.

De föreningar som är aktiva på Kalhyttan kallas Föreningsalliansen och består av:

Cykelklubben Filip
Filipstads Brukshundsklubbs Dragsektion 
Filipstads Orienteringsklubb
Filipstads Skidförening
Friluftsfrämjandet
Friskvården i Värmland

Kalhyttan skidåkare

Mer på Visit Filipstad

Vill du veta mer om vad som finns att göra i Filipstads kommun? Besök Visit Filipstad! Där hittar du allt ifrån cafeer och restauranger till intressanta museer och spännande besöksmål.

www.visitfilipstad.se/sv/gora
www.facebook.com/visitfilipstad

Vaktmästare, vardagar dagtid: 070-180 89 57, Filipstads turistbyrå: 0590-613 54
E-post: kalhyttan@filipstad.se

Vaktmästare, vardagar dagtid: 070-180 89 57
Filipstads turistbyrå: 0590-613 54
E-post: kalhyttan@filipstad.se