Bo och göra

Bo

Kalhyttan Ställplatser

Bo på Kalhyttan

Ställplatserna finns i anslutning till servicebyggnaden med omklädningsrum, dusch och bastu som är öppen kl. 07-22 alla dagar. Det finns ingen latrinlämning på platsen. Kalhyttan ligger cirka 3 km från Filipstads centrum.

Pris: 170:-/natten inklusive el.

Hämtning av nycklar kan göras alla dagar i veckan mellan kl. 07-22 i servicebyggnaden. Kod skickas i bekräftelsemailet.

Klicka här för bokning: Boka ställplats.

Vid frågor kan du ringa vardagar mellan 10-15 på telefon: 0590-613 54 eller skicka ett mail till: kalhyttan@filipstad.se

Skylt Fikastugan Kalhyttan

Bo i Filipstad sportby

Filipstad sportby är en modern turistanläggning som ligger bara några stenkast från Kalhyttan. Ni kan just nu hyra två stugor med bastu, bubbelpool, stor terrass och utsikt över Färnsjön. Flera stugor är planerade. Med ett hus på Filipstad sportby har du förutsättningar för ett aktivt och hälsosamt liv i närheten till natur, skog och mark.

Boka stuga här. Hus-id 2198 eller 2213.

logo filipstads sportby

Boende i Filipstads kommun

Bo på herrgård, hotell, motell, B&B, vandrarhem, camping eller stuga. I Filipstads kommun finns rum för alla, valet är ditt enligt tycke och smak!

Boende nära Kalhyttan (Visit Filipstad)

Göra

Utegym

Träning på Kalhyttans utegym

Kalhyttans utegym erbjuder träningsmoment där du kan stärka många muskelgrupper och samtidigt njuta av naturen och den friska utomhusluften.

Kör på med chin ups, marklyft, dips och kombinera med en joggingtur på spåret för en balanserad träningform.

Utegymmet är öppet för alla, dygnet runt. Grupper kan boka utegymmet måndagar, torsdagar och fredagar mellan 10-12 och 16-19. Kommer du på egen hand under tiden det är bokat, rådfråga träningsledaren, så visar denne vilka stationer som eventuellt går att använda.

Bokning Kalhyttans utegym

Asfalterade banor

På Kalhyttan finns en asfalterad bana på 3 300 meter. Banan följer stora delar av konstsnöbanan och har också en sträckning på 1 300 meter som är anpassad för personer med funktionshinder. En övningsbana på 300 meter finns också.

Banorna är till för barn, ungdomar, funktionshindrade, idrottsföreningar och alla kategorier av motionsutövare. Här kan du åka inlines och rullskidor och komma bort från vägarna med den farliga trafiken. På sidan om asfalten kan du promenera, jogga och cykla.

Mountainbikeled och teknikbana

Mountainbikeleden är 13 kilometer lång och går mestadels i skogsterräng. Det går att ansluta på olika punkter längs leden om du vill välja en kortare slinga. Teknikbanan är cirka 140 meter lång och är belagd med grus och består av kurvor och gupp. På Kalhyttan finns även en kvaliciferad Biking Värmland led som är cirka 2 km, perfekt för nybörjaren på mtb. Startplats vid parkering.

Cykelkarta Brattforsturen

Cykla Brattforsturen

Brattforsturen är en cykelled på 30 km som startar vid Kalhyttan. Därefter går den via Asphyttan och Bålhyttan.

> Cykelkarta över Brattforsturen Pdf, 482.6 kB.

Göra 

Discgolf i skogen

Discgolf

I Värmland finns flera platser att spela frisbeegolf på. Discgolfbanan på Kalhyttan i Filipstad består av 18 hål av varierande längd och svårhetsgrad. Fösta utkast är vid skidstadion. Alla hålen är utrustade med bankarta.

Discar går att låna på Fritidsbanken i centrala Filipstad, där finns ett 40 tal olika discar. Discar säljs också på OKQ8 Filipstad.

I augusti 2021 spelades den internationella tävling Heatland Open på Kalhyttan.
Se film från denna tävling här.

Häng med på stavgång

Att gå med stavar ökar din fysiska kapacitet och är samtidigt en naturupplevelse. Stavgång är en skonsam träningsform som passar de flesta. Här kombinerar du motion i grupp i härlig natur och ökar ditt välbefinnande. Måndagar och torsdagar. Gratis för FFA:are.
Kontakt: Heimo Marttila 073-440 43 07

Pingis

Pingis

Uppe på Kalhyttan finns pingisbord att hyra. Bokning görs via telefon: 0590-611 00.

Kostnaden är 40 kr/tim.

Kalhyttan skidåkare

Mer på Visit Filipstad

Vill du veta mer om vad som finns att göra i Filipstads kommun? Besök Visit Filipstad! Där hittar du allt ifrån cafeer och restauranger till intressanta museer och spännande besöksmål.

www.visitfilipstad.se/sv/gora
www.facebook.com/visitfilipstad

Filipstads turistbyrå: 0590-613 54
E-post: kalhyttan@filipstad.se

Filipstads turistbyrå: 0590-613 54
E-post: kalhyttan@filipstad.se