Anläggningen

Anläggning

Skylt Fikastugan Kalhyttan

Servicebyggnaden

Öppettider för allmänheten: 07.00-22.00 alla dagar.

I servicebyggnaden finns omklädningsrum, förvaringsskåp, dusch & bastu. Dessutom möjlighet att sitta i ett fikarum och äta sin matsäck.

I servicebyggnaden ligger även Vikings café. På helger 11 - 15 samt under vissa tävlingar finns möjligheten att där köpa fika. Tänk bara på att inte medta matsäcken in dit utan förtär den i fikarummet som ligger bredvid.

Allrummet på Kalhyttan

Konferensrum att hyra

Servicebyggnadens "allrum" går att hyra. Det har en köksvrå med kaffebryggare, kylskåp och kokplattor. Allrummet har 20-30 sittplatser och här finns möjlighet att hålla presentationer. Projektor och projektorduk finns tillgängliga. Internetuppkoppling via vårt gästnät har du i servicebyggnaden.

Motionsrummet och behandlingsrummet kan också hyras.

Lokalerna i servicebyggnaden bokas på telefon 0590-611 00.

Om

Kalhyttan skidåkare

Historiska Kalhyttan

Kalhyttan har genom tiderna varit platsen för många evenemang, såsom skid-SM hela tio gånger från 1920-talet till 2015. Här har det också tävlats i mountainbike, terränglöpning, orientering och draghund. Varje år arrangeras Arla-loppet på skidor för ca 700 barn och ungdomar. 2013 gick draghunds-SM på Kalhyttan och 2015 ungdoms-SM på skidor.

Kalhyttan är ett center för längdskidåkning, mountainbike, motionslöpning, orientering och draghundsport. Den speciella topografin på Kalhyttan passar alla utövare, från nybörjare till professionella. På de asfalterade banorna kan du ta dig fram med rullstol, inlines och rullskidor. På sidan om kan du promenera, jogga och cykla.

De föreningar som är aktiva på Kalhyttan kallas Föreningsalliansen och består av:

Cykelklubben Filip
Filipstads Brukshundsklubbs Dragsektion
Filipstads Orienteringsklubb
Filipstads Skidförening
Friluftsfrämjandet
Friskvården i Värmland

Hitta hit

Kalhyttan skidåkare

Vägbeskrivning till Kalhyttan

RV 63 från Karlstad: Efter att du passerat Dammshöjden och åkt nerför backen mot Filipstad, sväng höger vid fotbollsplanen och följ skyltning Kalhyttan.

Från RV 26: Kör RV 63 mot Karlstad. Följ genomfarten söderut genom Filipstad och sväng vänster in vid fotbollsplanen och följ skyltning Kalhyttan.

Latitud, Longitud: 59.7034806, 14.1329898

Filipstads turistbyrå: 0590-613 54
E-post: kalhyttan@filipstad.se

Filipstads turistbyrå: 0590-613 54
E-post: kalhyttan@filipstad.se